Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα “Code_Girls 1.0” στη πόλη της Λαμίας. Συντελεστές σε αυτή τη πρωτότυπη ενέργεια ήταν η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η Μ.Κ.Ο. Mataroa, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το BridgeHub.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7-8 και 14-15.12.2019, 55 κορίτσια ηλικίας από 10 έως 16 ετών παρευρέθησαν στα εργαστήρια του τμήματος Φυσικοθεραπείας χωρισμένες σε δύο ομάδες.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να εκπαιδευτούν οι νέες κοπέλες της Στερεάς Ελλάδας στο προγραμματισμό σε υπολογιστικό περιβάλλον και η δημουργία ψηφιακού site, μέσα σε 4 μονοήμερα workshops. Όλη η διαδικασία εκπαίδευσης έγινε υπό την καθοδήγηση της ομάδας της Mataroa και των εξαιρετικών καθηγήτων του.

Επιπλέον, η ομάδα του BridgeHub είχε την ευκαρία να συναντηθεί με τη διεθύντρια δημοσίων υποθέσων της περσβείας των Η.Π.Α. Cynthia Harvey. Συζητήθηκαν, οι τρόποι ανάπτυξης της περιοχής μας και οι μέθοδοι με τους οπόιους θα μπορούσε να συνδράμει η πρεσβεία των Η.Π.Α. Το πρόγραμμα ήταν δωρεάν και αποκλειστικά για κορίτσια.

Σημαντική ήταν στήριξη του “Fresh Catering”, της “Green Cola” και της “Αθηναϊκής Ζυθοποίιας” που ανέλαβαν την σήτιση των συμμετεχόντων και του προσωπικού της εκδήλωσης.