Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα και δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις; Θέλεις να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση αλλά πιστεύεις ότι σου λείπουν βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες; Σε απασχολούν ζητήματα γύρω από τη γυναικεία επιχειρηματικότητα; Οι πρωτοβουλίες The Bridge Hub και Orange Grove, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. (U.S. EMBASSY ATHENS) και της Πρεσβείας της Ολλανδίας(Embassy of the Netherlands in Greece), σε προσκαλούν σε μία ανοιχτή συνάντηση με καφέ, με θέμα «How do you become a female entrepreneur?», την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, 14:00-16:00, στο Studio Project Photography, στη Λαμία.

Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητήσουμε για δράσεις και εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από το σχεδιασμό στοχευμένων ενεργειών προσαρμοσμένων στις τοπικές συνθήκες και ανάγκες. Ελάτε να μοιραστείτε μαζί μας τις ιδέες σας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε, τις προτάσεις και τις ανάγκες σας προκειμένου να χτίσουμε από κοινού απτές υποστηρικτικές δράσεις, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικών εγχειρημάτων από γυναίκες -από μικρές οικοτεχνίες και χειροτεχνίες έως υψηλή τεχνολογία και καινοτόμες startups-, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες στην περιοχή.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης θα συζητηθούν success stories γυναικείας επιχειρηματικότητας στην επαρχία ενώ εκπρόσωποι του Orange Grove και των Πρεσβειών των Η.Π.Α. και της Ολλανδίας θα παρουσιάσουν δράσεις που υλοποιούν για τη στήριξη επιχειρηματικών ιδεών και την εξέλιξή τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες μαζί με τους συν-διοργανωτές θα συζητήσουν και θα αναπτύξουν ιδέες, μεθόδους και εργαλεία στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην επαρχία.

Η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για να σχεδιαστούν και, στη συνέχεια, να υλοποιηθούν δράσεις, όπως εργαστήρια καθοδήγησης & υποστήριξης, ενέργειες δικτύωσης, συνέργειες ή άλλες πρωτοβουλίες, που θα προκύψουν από τις ιδέες που θα συζητηθούν, προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες και ανάγκες.

Μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες Bridge Hub στο www.bridgehub.org και Orange Grove στο www.orangegrove.eu, και ενημερωθείτε για τις δράσεις της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στο www.facebook.com/USEmbassyAthens/ και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στο www.facebook.com/NLembassyAthens/