Ο Ε. Μουμτζής είναι 30 ετών, κάτοχος ΜΠΣ με τίτλο Ψηφιακή Ασφάλεια και Βάσει Δεδομένων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, είναι επίσης αναγνωρισμένος προπονητής πολεμικών τεχνών στο άθλημα του Ζίου-Ζίτσου από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας & Αθλητισμού.

Εργάζεται για το Ελληνικό κράτος, στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Διεύθυνση Οικονομικού και Δημοσιονομικού ελέγχου.

Μέχρι το 2019 εργάζονταν για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη πόλη της Λαμίας, ως προϊστάμενος στο τμήμα Μισθοτροφοδοσίας της Μονάδος «695 ΑΒΠ» της μεγαλύτερης βάσης πυρομαχικών του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Επιπρόσθετα ο Ε. Μουμτζής είναι ιδρυτής της σχολής πολεμικών τεχνών “Black Belt Academy”. Η ΒΒΑ αποτελεί μια πρωτοπόρο ακαδημία για την Στερεά Ελλάδα, αφού έχει αναδείξει πρωταθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς, με τεράστια επίδραση στην τοπική κοινωνία της Λαμίας. Ως αθλητής, ήταν πολλαπλές φορές Ευρωπαϊκός και Πανελλήνιο πρωταθλητής στο Ζίου-Ζίτσου & επαγγελματίας αθλητής ΜΜΑ.

Κλείνοντας, είναι επίσης ιδρυτής του επιστημονικού, φιλοσοφικού & πολιτιστικού ομίλου οι «300» στη πόλη της Λαμίας, ο οποίος παρέχει σημαντικό έργο στη πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Το όραμα του είναι «Να γίνει η Φθιώτιδα και η Λαμία, κέντρο επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης & καινοτομίας. »