Ποιός είναι ο Γιάννης Στοΐτσης? Ο Γιάννης μεγάλωσε στη Λαμία και ζει στην Αθήνα. Έχει ιδρύσει εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι Διευθυντής Τεχνολογίας και υπέυθυνος για την ανάπτυξη προϊόντων στην εταιρεία Agroknow (www.agroknow.com).

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών με Μεταπτυχικό Δίπλωμα (Msc) ειδίκευσης και το Διδακτορικό (Ph.D) στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Από την αρχή της καριέρας του εστίασε στο πώς η τεχνολογία και η καινοτομία μπορεί να εφαρμοστεί για να βοηθήσει τον αγροδιατροφικο τομέα. Έχει λαβει βραβεία για ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και τη συμμετοχή του σε έργα που έχουν στόχο την βελτίωση του αγροδιατροφικου τομέα.

Λόγω της αγάπης του για τον τοπο της Λαμίας εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχει σε καινοτόμες προσπάθειες οπως ο συνεταιρισμός Στεβια Ελλάς και το mermix.gr.

“Ο τόπος μας έχει τα ταλέντα, τους φυσικούς πόρους και τις υποδομές για να ανθίσει η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Το όραμά μου για τον τόπο της Λαμίας είναι να αποτελέσει μια γέφυρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα επιτρέψει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις. Έναν τόπο που θα κρατάει τα ταλέντα του και θα είναι ανοιχτός να αγκαλιάσει νέες ιδέες.”