Τα Μυστικά της Γκανιότας στο Στοίχημα για τους Παίκτες και τον Bookmaker;

Αν τώρα αποφασίσατε να ξεκινήσετε την ενασχόλησή σας με το διαδικτυακό στοίχημα, καλό θα είναι να γνωρίζετε ορισμένους βασικούς όρους, όπως για παράδειγμα τι είναι η γκανιότα, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τις στοιχηματικές εταιρείες. Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω, τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.  

Τι Είναι η Γκανιότα για τους Παίκτες; 

Μυστικά της Γκανιότας

Η γκανιότα πρόκειται για μία στρατηγική, που χρησιμοποιείται στον τομέα των στοιχημάτων, με σκοπό τη μείωση του ρίσκου και την αύξηση των πιθανοτήτων επιτυχίας. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, τοποθετείτε στοιχήματα σε διαφορετικά αποτελέσματα του ίδιου γεγονότος σε διάφορες αγορές, προκειμένου να διασφαλίσετε κέρδη ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ας δούμε ένα παράδειγμα με απλά λόγια. Αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ δύο ομάδων, Ομάδα Α και Ομάδα Β και οι αποδόσεις, που προσφέρονται σε διάφορες αγορές, είναι οι εξής:

  • 2.00:1 για τη νίκη της Ομάδας Α
  • 3.50:1 για τη νίκη της Ομάδας Β
  • 2.80:1 για το Χ (ισοπαλία)

Για να εφαρμόσετε τη γκανιότα, πρέπει να τοποθετήσετε στοίχημα σε όλα τα αποτελέσματα του αγώνα. Δηλαδή, έστω ότι τοποθετείτε 20 ευρώ στη νίκη της Ομάδας Α και 10 ευρώ στη νίκη της Ομάδας Β και στο Χ. Υπολογίζοντας τα πιθανά αποτελέσματα, έχουμε τα εξής:

  • Αν κερδίσει η Ομάδα Α: κερδίζουμε 20 ευρώ (2.00:1) και χάνουμε 10 ευρώ (στα άλλα δύο αποτελέσματα), έχοντας συνολικό κέρδος 10 ευρώ.
  • Αν κερδίσει η Ομάδα Β: κερδίζουμε 35 ευρώ (3.50:1) και χάνουμε 30 ευρώ (στα άλλα δύο αποτελέσματα), έχοντας συνολικό κέρδος 5 ευρώ.
  • Αν φέρουν Χ: κερδίζουμε 28 ευρώ (2.80:1) και χάνουμε 30 ευρώ (στη νίκη της Ομάδας Α και της Ομάδας Β), έχοντας συνολικό ζημία 2 ευρώ.

Οπότε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, παρατηρούμε ότι έχουμε ένα ασφαλές κέρδος, ακόμη και αν χάσουμε σε κάποια από τις επιλογές μας. Η γκανιότα, λοιπόν, μειώνει τον κίνδυνο και αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας σε ένα στοίχημα.

Τι Είναι η Γκανιότα για τους Bookmakers; 

Μυστικά της Γκανιότας

Η γκανιότα στον χώρο των bookmakers είναι η προμήθεια, που κρατάει η στοιχηματική εταιρεία, ώστε να βγάλει κέρδος ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Πρακτικά, για να το πετύχουν αυτό, οι ιστοσελίδες στοιχηματισμού προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους ανάλογα με τη ζήτηση σε ένα συγκεκριμένο στοίχημα. Έτσι οδηγούν τους στοιχηματιστές να ποντάρουν περισσότερο σε ένα ενδεχόμενο από ό,τι σε ένα άλλο.

Ας δούμε ένα παράδειγμα γκανιότας για μία στοιχηματική εταιρεία: η 22Bet είσοδος σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα σε δύο ομάδες, όπου η μία ομάδα θεωρείται δυνατή και η άλλη αδύναμη. Η εταιρεία στοιχηματισμού μπορεί να χαμηλώσει την απόδοση της δυνατής ομάδας, προκαλώντας έτσι ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για στοιχήματα στην αδύναμη ομάδα. Όσο μειώνονται οι αποδόσεις για τη δυνατή ομάδα, περισσότεροι στοιχηματιστές επιλέγουν να στοιχηματίσουν στην αδύναμη ομάδα για να αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας και το πιθανό κέρδος τους.

Η ίδια τακτική μπορεί να εφαρμοστεί και για γκανιότα με συγκεκριμένους παίκτες ή αθλητές. Για παράδειγμα, αν ένας επιθετικός στο μπάσκετ έχει κορυφαίες επιδόσεις σε συγκεκριμένο πρωτάθλημα, τότε οι στοιχηματικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν την απόδοση του για να περιορίσουν τα στοιχήματα, που τοποθετούνται σε εκείνον και να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για στοιχήματα πάνω σε άλλους παίκτες.

Συμπερασματικά, η γκανιότα είναι μία τεχνική για τους παίκτες, αλλά και για τις εταιρείες στοιχημάτων να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό για τους στοιχηματιστές να είναι ενήμεροι για τις γκανιότες, να αξιολογούν προσεκτικά τις αποδόσεις και να αποφεύγουν τα πολλαπλά στοιχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *